شصت ودومين نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد باتصويب قطعنامهاي سالهاي ۲۰۰۸تا ۲۰۱۷را به عنوان دومين دهه ملل متحد براي رفع فقر اعلام كرد.
در اين قطعنامه ابراز نگراني شده كه باوجود نزديك شدن سال ۲۰۱۵سال تحقق اهداف توسعه هزاره هنوز در بسياري مناطق سرعت محو فقر كم بوده بسياري از مردم بخصوص كودكان و زنان خصوصا در كشورهاي كمتر توسعه يافته و جنوب صحراي افريقا در فقر بسر ميبرند.
به گزارش روز جمعه ايرنا، در قطعنامه بر لزوم بسيج منابع مالي براي توسعه در سطوح ملي و بينالمللي و استفاده موثر از آن منابع تاكيد شده است.
در قطعنامه آمده كه محو فقر يكي از بزرگترين چالشهاي پيش روي بشريت است و دولتها مسئوليت اصلي توسعه در كشورهاي خود را بعهده دارند و بايستي براي تحقق توسعه پايدار تلاش نمايند.
رشد اقتصادي مداوم، افزايش بهرهوري و ايجاد محيط مناسب براي سرمايه گذاري براي رفع فقر ضروري است.
در اين قطعنامه از دبيركل سازمان ملل متحد درخواست شده گزارش شامل توصيههاي خود به نشست عادي سال آينده مجمع عمومي در نيويورك جهت بررسي ارائه دهد.
همچنين مجمع عمومي سازمان ملل متحد با تصويب قطعنامهاي سال ۲۰۰۹را بهعنوان سال بينالمللي فضا شناسي اعلام نمود.
در اين قطعنامه آمده است كه فضاشناسي يكي از قديمترين علوم بوده كه كمك بسياري به تكامل ساير علوم و كاربرد آنها در زمينه هاي مختلف ميكند.
براساس قطعنامه سازمان علمي، آموزش و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) مرجع بينالمللي و هماهنگكننده برگزاري سال بينالمللي فضاشناسي خواهد بود و نسبت به سازماندهي و انجام فعاليتهاي مربوط به آن اقدامات لازم را بعمل خواهد آورد